Bekas pembantu Obama didakwa dengan jenayah terhadap kanak-kanak – media

(SeaPRwire) –   Mantan penasihat Obama dituduh melakukan jenayah terhadap kanak-kanak – media

Seorang bekas pegawai Rumah Putih yang memberi nasihat kepada bekas Presiden Barack Obama dan Setiausaha Negara Hillary Clinton tentang inisiatif penentangan keganasan dilaporkan dituduh melakukan jenayah seks kanak-kanak di UK.

Rahamim “Rami” Shy, 46, didakwa di Mahkamah Mahkamah Mahkamah Luton, berhampiran London pada hari Jumaat. Beliau menghadapi tuduhan memiliki imej tidak senonoh kanak-kanak dan mengatur komisen kesalahan seks kanak-kanak, menurut laporan media tempatan. Warga New Jersey itu ditahan pada akhir Februari dan dipenjarakan di HMP Bedford menunggu perbicaraan mahkamah.

Shy, yang belum mengaku salah kepada tuduhan, dijadualkan untuk mendengar kesnya sekali lagi pada bulan Jun, The Daily Mail. Kesnya dijadualkan untuk perbicaraan pada bulan Ogos.

Defendan memegang pelbagai peranan dalam pentadbiran Obama, dilaporkan termasuk koordinasi usaha kerajaan AS untuk memerangi pengganas Taliban dan Al-Qaeda. Beliau merupakan penasihat kanan di Jabatan Wang Negara AS dari 2008 hingga 2014, bekerja untuk mengganggu pembiayaan pengganas dan membantu sekutu luar negara mengenakan sanksi ke atas kerajaan bermusuhan. Beliau juga memberi nasihat kepada ketua-ketua staf di Pentagon.

Laman Linkedin Shy, yang telah dipadamkan, menyatakan beliau memberi nasihat kepada Angkatan Bersenjata NATO-diketuai Pasukan Bantuan Keselamatan Antarabangsa (ISAF) di Afghanistan. Beliau belajar di Universiti Columbia New York dan dilaporkan bekerja terakhir di bank besar Amerika Syarikat Citigroup. Seorang jurucakap Citigroup memberitahu The Daily Mail bahawa Shy bukan lagi pekerja Citigroup.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.